Fatima’s Family in La Neta

Fatima

Фатима (فاطمة) означава въздържание на арабски. Фатима е и  дъщеря на последния пророк Мохамед, родена в Мека около 605 г. и казала сбогом на живота в Медина малко след смъртта на баща си. Твърдят, че нумерологично Фатима се свързва с числото 1.

Няколко жаргонни речника пък държат да отбележат, не особено остроумно, че името няма нищо общо с fat (дебел), а напротив.  “Тази жена е истинска Фатима!” сред част от англоезичните би означавало, че имате парещи сексуални намерения към даден обект от женски пол.

Каквото и да значи всъщност името,  онази Fatima, която ме унася благо в началото на La Neta, за да ме изненада приятно и стакато, има сериозна работа с числото едно. После ми показва семейния уют във Family, където дочувам пророчески слова. Накрая заедно отиваме на танци с Black Dough, където никой не може да свали… ушите си от нея.

Нищо изненадващо,  когато в най-новото й EP за Eglo Records е замесен и fLaKo, който има някаква много добра спогодба с феномена женски вокал.  И трите трака се промъкват с лекота измежду по-дебелия слой дрехи и намират с точност процепите в плетката на шала, шапката и ръкавиците.

Изданието е дигитално и на плоча от 2 декември насам и би паснало под елхата на мнозина тази година. Може и до амина.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s