Lumberjack Soul by Miles Bonny

Албумът на Miles Bonny е от онези, които приятно може да откриете сутринта на един 1-ви юли, който изглежда така сякаш сте проспали два месеца и директно сте се събудили на 1-ви септември.

Всъщност календарът не е от значение, защото меланхолията и нежността на представителната извадка на музикалната му душа е достатъчна за всякакви дати. Климатът в “Lumberjack Soul” (MPM) е съвсем отделна и самостоятелна единица.

Нужно е да бъдете предупредени, че в целия албум на Miles Bonny се носи от онази разчувстваща нотка, която е способна да предизвиква пеперуди в стомаха на момичетата и нападение от мравки по гърбовете на момчетата (извинете, мъже).

Не е ясно дали музиката е по-силна от вокалите или двете се борят наравно и рамо до рамо, глас до глас, звук до звук на бойното поле за спечелването на симпатии. Всъщност, ако сте меломан, всички тези обяснения са излишни и е достатъчно да дадете един “Play”, за да потъне всичко в сладка и ароматна музикална мъглявина.

За Miles Bonny чувахме и преди, когато излезе съвместното му парче “Same Dream Again” с приказно ленивия вокал на Ahu. Иначе в албума употребените гласни струни са преобладаващо с мъжки произход.

Не е чудно откъде е дошъл толкова изпипаният му музикантски усет, след като Miles е син на професионалния тромпетист Francis Bonny и покрай него от ранна детска възраст е бил изложен на звуковите атмосферни влияния на джаз, латин и класическа музика. Първата си нота е изсвирил на 2 години, а честите пътувания заедно с баща му са го ситуирали в не една и две латино, джаз и симфонични репетиции, често в присъствието на легенди като Tito Puente и Max Roach.

Освен солидна детска биография Miles Bonny има зад гърба си и кредити в Innatesounds Crew (Reggie B, Ces Cru) и е записвал и издавал заедно с DJ Day, Suff Daddy, Shawn Lee, TE1, The Ins, Hulk Hodn, Retrogott, Twit One, 74 Miles Away, AHU, Fleur Earth, Dela, Ta-ku, Portformat и много, много други. Заедно с продуцента Brenk формират групата S3 (Supa Soul S**t), а първият им албум идва по-късно тази година за MPM.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s