Seu Jorge & Almaz & The Model

Now-Again Records и What Matters Most представят два късометражни филма, посветени на издадения неотдавна изключително силен албум на Seu Jorge & Almaz – една формация, в която основно действащо лице и глас е бразилският певец и актьор Seu Jorge. Ако се чудите за филмите, в които сте виждали (или все още не сте) Seu Jorge, има жокер – The Life Aquatic и City of God.

Късмотражните филми, за които обаче сега пиша тези редове, са разделени на две части от режисьора Kahlil Joseph. Първият – “The Model” – е заснет на един дъх и проследява Jorge, докато се носи из огромна къща, разположена над скалите в Hollywood Hills. Във видеото са включени части от трите кавър парчета в албума – “Everybody Loves The Sunshine” на Roy Ayers, с което за пръв път ми заковаха слухообонянието, после “Cirandar” на Martinho da Vila и João de Aquino, както и “The Model” на Kraftwerk.

Във вторият филм, който ще излезе в края на ноември, Jorge разкрива пред един неизвестен терапевт съдържанието на свой повтарящ се сън: жена – модел – му се присмива и го възбужда; успокоява го, но и го плаши; смущава го, но го и допълва,а той копнее да заспи отново, за да я срещне в съня си…

Част 1: The Model

Vodpod videos no longer available.

Сингълът на Seu Jorge & Almaz “The Model” съдържа техния кавър на парчето на Kraftwerk, инструментал и ремикси на него, както и на парчето “Everybody Loves The Sunshine” и вече може да бъде закупен в 12″ формат.

Download RemixThe Model The Model (Joey Altruda Remix) MP3 (via Stones Throw)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s