To: Ahu – To: Love

Ако досега я познавахме предимно като вокал в сянка, то сега Ahu e готова да изплува на повърхността на слуховите ни възприятия като самостоятелно име с помощта на първия си солов сингъл “To: Love” за One-Handed Music.

Родом от съседката ни Турция, Ahu притежава нещо малко екзотично, много тайнствено , малко соул, но и много меланхолия, дори и малко тъга, но от онази трогващата… “To: Love” е силен сингъл не само заради музиката, за която активите носи Paul White, но и заради текста, който разказва за спокойствието и свободата, които двама влюбени изпитват след раздяла.

От B-страната na 12-те инча нещата стават още по-драматични с намесата на швейцарския талант с часовников механизъм Dimlite в ремикса на “To: Love”. Много силната клавирна прелюдия в началото предхожда ударна дръм експанзия към края – точно преди да се блъсне изходната врата на парчето.

“To: Love” излиза на 12-ти септември за One-Handed Music, като предварително можете да си го закупите digital от Bandcamp, а оригиналният трак “To: Love” дори се предлага ексклузивно за безплатен download:

Справка за  Ahu: Тя e разностранно развита, позната още като Ahu (Dolly), в родния й Истанбул изпълнява ролите: DJ, радио водещ, ТВ сценарист и дори инструктор по йога, но преди всичко тя диша и живее, за да пее. Именно драматичният тембър и умението да пише песни й спечелват и международна слава, както и честта да изпълнява вокалите във все прекрасни и забележителни парчета като “RobertaFlack” на Flying Lotus, “Affection” на Grooveman Spot, “Turn Your Lights On” на Emanative (Brownswood Bubblers 3), “Can We Call It Love” на Soundspecies (Brownswood Bubblers 5) и “I Know All The Bitches” на Mr. Beatnick.

През май излезе и неин микс за Fact Magazine, който с удоволствие предлагам да си припомним…

Щраквам поне едното си око и ухо в режим “нащрек” за всички бъдещи изяви на Ahu.

Love To: Ahu…

Advertisements

6 thoughts on “To: Ahu – To: Love

  1. само 6 за ahu. щракам със страшен замах, дето я мерна. има вече два превъзходни микса, а вокалите й са всеки път чудесни. изобщо, бахти, не е ли повод за гуляй!? ;

  2. Ами видеото е официално клип на парчето… и официално е обявено, че ползва кадри от въпросния филм :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s