Onur Engin – Origins EP

Съседа от Истанбул Onur Engin го следим от вече не помня колко дълго време и едва ли е останал някой неразбрал, че го бива да пипва по много специален начин оттук – оттам разни супер мазни класически стари парчета. Това не са просто re-edits, това са си направо тракове, в които Onur сякаш е инжектирал някакъв живителен стероид, така че те си заживяват втори, прероден и доста пълноценен живот.

И след като неотдавна издаде първия си сингъл “VA – Onur Engin Edits” за SQUARE (новия REBTUZ лейбъл), който между другото се разпродаде за нула време до дупка във всичките си 1000 копия, Engin като истински “engine” е подпалил брояча на изданията си с пълна сила.

В “Origins” ни чакат нови 4 пропити с много чувство funk и soul re-edits, които този път са с марката на лейбъла Plimsoll на обложката. В улеите на 12-инчовия сингъл се крият прекрасни преработки на “Soul Man” на близкия съратник на James Brown – Charles Sherrell, “Mandota” на Marvin Gaye от албума му “Let’s Get It On”, “Chain Reaction” на Crusaders и “Bare Knuckles” на Vic Caesar от едноименния филм с бойни изкуства от 70-те.

Както вече казах, във всички тях Onur Engin е сложил, пипнал, добавил, изменил по нещо много финно. Така, сякаш с магическа пръчка, много премерено, без да се натрапва и да прекалява, им е вдъхнал от своето съвременно виждане без да потъпква тяхното 70-арско достойнство.

Нищо чудно, ако и този сингъл се разграби като топъл хляб, така че скачайте в Juno за поръчки, защото е официално издаден от вчера, 18.08.2010 г.

Още 6 месеца и ще има нови изненади от Истанбул…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s