Ogris Debris – Aery EP

В дебрите на SoundCloud и разбира се покрай името Affine Records ми попаднаха Ogris Debris – оказаха се от онези сладки открития, от които ти става леко стегнато в корема от задоволство, че при такъв наплив от нови неща (които по един или друг начин очакваш или са ти предварително познати) може да попаднеш и на нещо напълно неподозирано, но пък доста качествено… Нищо, че после разбрах, че са се мяркали и в Compost Black Label.

Кой знае още колко други ме чакат нейде там… И дано ме дочакат де…

Но да не се отнасям – Ogris Debris правят най-общо казано deep house, но мразя стиловите определения, така че оставям сами да прецените до колко това ги описва напълно. Защото какво в крайна сметка ви говори deep house, освен че дава някакъв декиш за ритъм и… евентуално усещане?

EP-то, на което станах “свидетел”, носи името “Aery” и доколкото става ясно от инфото за него, базата във вдъхновението им е “aery”, откъде тръгва целият сингъл и четирите му трак-клонинга в изданието – Dark, Night, Light, Day. За най-доброто обяснение на “aery” се обърнете до най-близки орнитолог и споделете след това наученото, а за еуфория в танцовия ви инстинкт може да разчитате на самото EP.

Първият трак “Dark Aery”, признавам, ме хвана най-силно в началото и е един прекрасен урок за това как да използваме тупалката за килими, която e и част от логото на австрийците Ogris Debris:

После ме хвана и “Night Aery”, което бих нарекла и най-дружелюбното парче в изданието. B-страната пък спокойно може да се преименува на “светлата” страна с “Day Aery”, в което се прокрадва някаква тънка дълбочина (има ли такова нещо!?), и идеалното за изгреви “Light Aery”.

Що се отнася до продуцентската работа – браво! А що се отнася до усещането:  “Penguin ping polka in the falcon crest frame. Glimmering kolibri kites, owls, howls, & bowling. Old for the bold, but an aery for the fairy.

Ogris Debris – “Aery” EP излиза на 12″ на 21.06.2010 г. за Affine Records.

Like This!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s