Инжектирай си адреналин с Мellow Music Festival

Знаем, че пролетта е много тривиален  сезон (да бе?). Тривиално е как всичко се раззеленява, как постоянно нещо цъфти. Тривиално е да се влюбиш или поне да усетиш някакъв флиртовиден гъдел. Тривиално е дори спокойствието, с което светещата зеленина неусетно ни дарява. И все пак колкото и да не обичаме тривиалностите, пролетта ни харесва. Защото случването й вътре в нас е винаги различно. Ражда се по различен начин и ни кара да се прераждаме с нея като изящни пеперуди, седяли дълго в тесния си, неудобен, но топъл пашкул.

А в  София идващата пролет ще е малко по-нетривиална по вина на Mellow Music Festival, който ще ни накара да хванем гората. Буквално! В това няма да има нищо лошо, даже напротив! Има няколко непоклатимо добри доказателства за това:

Първо: Инициаторите са списание „Едно” и имайки предвид досегашните им организаторски изяви, съмнения в качествата на Mellow Music Festival не съществуват. Ако седмиците им, свързани с танци, дизайн и архитектура по някакъв начин са прескачали интересите ви, то музиката със сигурност е прекалено универсално средство, което всеки от нас по един или друг начин използва.

Второ: Цели три дни (от 27 до 29 май) безплатната сцена Mellow OPEN ще бъде допълнителната стойност за Борисава градина във времето от 18 до 22 часа. Там освен набавянето на обичайния отдих, глътка презареден въздух, ще се носи и особен музикален дух. За още по-любопитните фестивалът не свършва до тук, а от 22:30 се мести в Inter Expo Center. Там сцената е под името Mellow NIGHT и на нея срещу скромен вход за купона ще се грижат едни от най-силните имена в селекцията на фестивала.

Трето: Гостите са изключително интересни, защото за разлика от повечето досегашни фестивали на родна почва, те са новото и модерно лице на музиката от настоящето и доста добре представят звука от бъдещето. Тежките стиловите определения нямат място, когато говорим за музикантите, продуцентите и DJ-и, които ще видим и чуем на фестивала. Препоръчваме да провокирате любопитството си с атрактивната датска банда WhoMadeWho, чийто звук е вдъхновен от седемдесетарското диско, шейсетарския геридж рок и хауса от деветдесетте. Не по-малко интересен е и Floating Points – детето чудо на английската клубна сцена, който създава електронна музика от ново измерение.   Ако искате да си представите как би звучала фолклорната музика на роботите, то нещо такова може да ви предложи Robot Koch, а Kode9 придава необходимия стил и качество в дъбстеп бранша. За King Midas Sound думите са излишни, а сред останалите имена в листата на фестивала ще намерите и Stefan Goldmann , The Phenomenal Handclap Band, Padded Cell, Onur Engin, рекордьорът по най-дълго свирене на пиано Gonzales, както и българите KinK, 1000names и Auditory Ossicles.  И списъкът съвсем не свършва до тук. Ако голяма част от тях те не ви говорят много или пък съвсем нищо, знайте, че ще ви проговорят изненадващо добре, защото, доколкото ни е известно, в музикално отношение определено имат какво да кажат.

Четвърто: Mellow Music Festival освен всичко останало се очертава и като идеалното успокоително хапче за агресивна София. Има всички необходими съставки за това да се утешим, че в столицата ни не само моловете са нови и проспериращи. Не само, че фестивалът обещава да е позитивен, иновативен и градивен, ами и формулата пролетни флуиди + голяма доза музикален адреналин звучи колкото опасна, толкова и приятна.

Пето: Цените са 20/40 лв. предпродажба (вече в мрежата на Eventim.bg) и 25/50 лв. на входа, съответно за един/3 дни. Това директно означава, че чуденето „Мога или не мога?” отпада и става „Мога!”. Останалото зависи единствено от желанието, което препоръчваме да имате.

Шесто: Ако гореизброените 5 факта не стигат, значи и шест няма да успеят да ви трогнат. Или пък явно не обичате достатъчно пролетта и музиката като цяло. Нищо лично, но знайте, че няма да сте сред свидетелите на едно от най-интересните стартиращи тази година събития в София. Лошата новина е, че ще ви личи, а добрата – че ще имате шанс да се поправите догодина. И все пак доверете ни се и отидете. Ние ще сме там.

*За актуална информация следете сайта www.mellowfestival.com, Facebook страницата www.facebook.com/MellowMusicFestival или профила на фестивала в Twitter – twitter.com/MellowFestival.

** Статията е публикувана в списание “HEЯ” – брой 14 / Май 2010
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s