All Or Nothing from Stac

Stac е скрита лимонка. Не в смисъла, че е лимонено руса, която се опитва да скрие този факт с по-светъл тон русо…
Всъщност русото няма никаква  работа тук, но така ми потръгна приказката, за което простете.

Ta скоро Stac няма да е толкова скрита, още пък по-малко лимонка, защото в момента здраво работи над записите на дебютния си албум “Turn That Light Off”. Сигурна съм, че тогава ще блесне много рязко и макар мнозина да търсят нови и все по-чудати начини да прозвучат необичайно, артистично и неопророчески, то Stac си прави красива музика, която явно извира в някакъв неин благодатно богат душевен поток. Болезнено сладострастният й глас не издържа да стои скришом (слава богу!) и малко по малко се процежда под формата на сингли като “Glory” преди няколко месеца, например и “Whoops”, което май няма шанс някога да спре да ми харесва.

Принципно специалитетът на Stac е писането на акапели, които най-често се подпират на бийтовете на Afrosaxon и продуцентската работа на Adam Scrimshire.

Ремиксът на LenAfrosaxon на “All Or Nothing” има по-скоро хип-хоп звучене, докато този на Blue Daisy е някак по-космически. Общото между двата е, че са приятно носталгични, но да ме извинява Blue Daisy – за мен абсолютен победител е ремиксът на LenAfrosaxon! Сила! Факт е, че гласът на Stac прави 80 % от магията, но без този точно бийт все нещо щеше да й липсва… Хубавото е, че това е от траковете, които с лекота ще превъртите поне 10 пъти на повторение без да ви омръзне и подразни.

От друга страна това е една доволна предварителна дегустация на дебютното LP “Turn That Light Off”. Вече дори се страхувам какво ли ще трябва да напиша, когато и той излезе, защото доказателства за неговата сила има още от сега: записан е на живо в студио под инженерството на Ben “Nostalgia 77” Lamdin, включва Matthew Halsall, Marcus Dearness от новото попълнения на Wah Wah 45’s The Hackney Colliery Band, струни и други благоволения от The Heritage Orchestra, пианиста на Part-Time Heroes Stephen McCleery, силен 12-членен хор и разбира се, китариста и продуцент на албума Adam Scrimshire, a и аз просто имам афинитет към Stac…

Иначе за “All Or Nothing” – излиза на 10 май за Wah Wah 45’s в изключително лимитирано винил издание, като може да го придобиете и чрез download от Juno например.

Дори и да не го придобиете материално, добийте представа музикално от ТУК.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s