Mark de Clive-Lowe presents EP Vol. 1

Денс класики, пропити с джаз – на Mark De Clive-Lowe този етикет винаги му е стоял някак естествено. EP Vol. 1 е първият негов сингъл от винил серия за Especial Records, която събира в себе си 3 прeсни и съвсем нови колаборации на продуцента, които виждат бял свят за пръв път. От джазиран и госпел хаус до афро перкусии.

Сингълът стартира на твърда почва – “Common Ground” e тема от албума “Tunnelvision” на датския тромпетист Rob van de Wouw, продуциран от MdCL и издаден през 2009 година, а вокалът в него е на Ivar. В ремикса на това mid-tempo соул парче Clive-Lowe вкарва много клубeн 90-арски заряд.

И след като стабилно ме стъпили на земята с първото парче, спокойно можем да помечтаем в “Dreams”. За колаборацията на МdCL с Bembe Segue продължават да се носят легенди и техният съвместен проект The Politic се завръща със спиритуално афро-хаус творение, в което самата Bembe ни пее да “запретнем ръкави за театъра на мечтите”. Перкусиите тук са дело на Nova Lima, a за дръм и бас частта се е лепнала запазената марка на Clive-Lowe.

И сякаш съвсем естествено, ако напълно изгубим почва под краката си и прекалим с мечтите, неизбежно ще се озовем в “Cosmos”. В него вокалства Sandra St Victor, която е вокалствала и за The Family Stand, писала е песни за Prince (онзи, същия) и е била част от лайв шоутата на Chaka Khan през последните 10 години. Известна още и като Mack Diva, Sandra St Victor е пред издаване на изцяло нов сингъл, продуциран от MdCL. “Cosmos” е именно едно от трите парчета в него.

Вече спокойно може да чакаме Vol. 2…

“MdCL Presents EP Vol. 1” излиза на 30.04.2010 за Especial Records.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s