Why Don’t You Gramophonedzie

С ей те това точно парче ми тръгна новата 2010 година… Текстът е много финансово актуален и кризисно-подходящ, но лириката настрана… защото е стара, но явно класическа.

Gramophonedzie е поредният пример и доказателство, че сърбите ни изпреварват не само в киното, правенето на фестивали и кой знае още какво. Зад името се крие хаус дуо от Белград, което по особено сполучлив начин взима семпъл от “Why Don’t You Do Right” на Peggy Lee и превръща жарък джаз стандарт в пикантна клубна лудост!

Ефектът му е изпитан и в неновогодишна нощ – почти нямаше крака, стъпващи по пода!

А за разнообразие ето и “Why Don’t You Do Right” в кавър и на пищната Jessica Rabbit:

Сингълът “Why Don’t You” на Gramophonidzie излиза във Великобритания нa 28 февруари.

Advertisements

3 thoughts on “Why Don’t You Gramophonedzie

 1. :)))

  само много бих се радвал да уточним, че Gramophonidzie съвсем не е новост и далеч не е изпреварил никой, та дори и българите с това което прави :)))

  за справка може да се регистрираш и да погледнеш дати и години тук -> http://www.undergroundhouse.net/forum/index.php?showtopic=63542

  а и без много да се замислям мога да ти назова поне 3 български продуцента /който съм 100% сигурен, че познаваш и лично/, които правеха същата музика преди доста време и то с доста сериозен успех сред хората, слушащи такава музика..

 2. За датировката на парчето – спор няма – нито е ново, нито е иновативно. Още миналата пролет в Щатите например е било мега хит по клубовете. Отдавна е известно и в Европа. Сега се преиздаде наново в UK, че и клип му спретнаха…
  За изпреварването – има се предвид единствено, че ни изпреварват от гледна точка на популярността… конкретното парче в момента е с доста по-голяма и силна такава в сравнение с популярността на родните творци (без да обиждам никого). Да не говорим за филмите и фестивалите им – ние тепърва прохождаме в това отношение…
  Иначе Gramophonedzie омръзват след 5-тото слушане, но все пак имат силен първичен ефект, който доста добре са изконсумирали.
  Извини ме, ако съм засегнала патриотизма ти ;P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s