TY – Special Kind of Fool

Ty e признато благ MC от Острова.  Тази пролет той ще се завърне с четвърти студиен албум и по всичко личи, че отново ще остави силен сигнал в радарите на слуховите ни апарати. И макар той да се извиси на крилете на Big Dada, албумът “Special Kind of Fool” ще излезе за BBE Records, в което няма нищо лошо…

“Special Kind of Fool” разказва историята на Ty – един артист, който след десетгодишна кариера, три всепризнати албума (Awkward 2001, Upwards 2003, Closer 2006), колаборации с имена като Tony Allen, De La Soul, Damon Albarn и Estelle, номинация за Mercury и световна армия от фенове, винаги е следвал повелите на сърцето си.

За искрената му лирика и емоционална поезия, в които всекидневната реалност звучи простичко и интресно, няма много какво да допълня… За музикалните аранжименти, в които вплита римите си, е вече доказано, че притежават онази гениалност, способна да докара и най-върлите противници на хип-хоп стила до момент, в който да преосмислят вижданията си. Вярно е също, че хип-хоп е прекалено ограничено определение на музиката на Ty, който заедно с дългогодишния си ко-продуцент Drew Horley добавят в “Special Kind of Fool” щипка фънк, соул, two step, електро семпли и дори малко синтетичен поп привкус от 80-те. За да не голословя, привеждам в своя защита първия сингъл от албума “Emotions”, в който участие взимат Shaun Escoffery и дебютантката Sarina Leah. Сингълът включва ремикси на Dego (4Hero) & Akwasi, Daz-i-Kue (Bugz In The Attic), Waajeed и акапела – всичките до един прекрасни, но адмирациите ми клонят към този на Waajeed и разбира се към оригинала.

Самият Ty за сингъла, албума и пренасянето му в BBE:

Сингълът “Emotions” излиза в дигитален вариант на 16.03.2010, а албумът “Special Kind of Fool” на 19.04.2010 (CD / 2LP / Digital). Ще има и “Special Kind of Fool – The Instrumentals” на 20.04.2010 (дигитално).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s