The Rising Sun of The Souljazz Orchestra

Факт е, че когато чуеш новия албум на The Souljazz Orchestra, наистина усещаш как слънцето изгрява по-топло, по-обилно и по-силно…

От “Manifesto” (2008) насам измина достатъчно време, за да асимилирам пълноценно чутото, да го слухосмилам, да отлежи добре, да утъпча достатъчно земята под неговите звуци и спокойна да мина към новoто им творение – “Rising Sun”.

Встъпителният трак “Awakening” се ражда в съня на композитора Pierre Chrétien и оттам насетне сякаш целият албум е като топъл сън (..sun!). На втория трак “Agbara” зимните обувки вече ще започнат силно да ви стягат и в неудобството си сами ще поискат да се изхлузят от краката ви. На “Negus Negast” дебелият ви вълнен шал лека-полека ще отпусне примката, стегнал около врата ви и дори ще ви се стори, че се вие като питон, опиянен от музиката на факир…

В “Lotus Flower” пък плетената ви шапка ще заприлича на сламена, която приятно ще пропуска през процепите си “Rising Sun” и леко ще се поклаща от летен бриз, който в действителност ще е актуалният в момента студен зимен фронт, омекнал под звуците на The Souljazz Orchestra.

Пълната версия на топлите усещания, които новият албум на канадците създава, най-добре почувствайте сами. Част от “слънчевите снопове” на “Rising Sun” проверете директно на страницата на албума.

А в допълнение безплатен download на парчето “Mamaya” може да извършите ТУК.

В първия си напълно акустичен афро-джаз албум The Souljazz Orchestra свирят на повече от 30 инструмента, създавайки тежкарски джаз, воден от африкански ритми и езотерични акомпанименти, които превръщат “Rising Sun” в една от най-силните им творчески оферти.

Излиза през февруари, този път за Strut Records.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s