Joy Orbison укротява опърничавата

Ако все още не сте си сверили слушалките, 22-годишният Joy Orbison е на път да спечели награда за Wunderkind в електронната музика за изминалата 2009 година, а един господ знае до къде ще стигне през едва започващата 2010…

На 22-и февруари за Aus Music излиза поредният му сингъл “Тhe Shrew Would Have Cushioned The Blow”. И двата трака “The Shrew” и “So Derobe” в него извират там, откъдетосамо преди няколко месеца “Hyph Mngo” започна да копае: дяволски леки мелодии и бас линии, пълни с чувство, които с развитието на аранжимента те оставят да висиш високо в безтегловност.

Joy Orbison – Hyph Mngo

Новото EP носи специфичен груув, който в момента звучи само като Joy Orbison и нищо друго. Има сянка от garage, прокрадва се и нещо фънки, дори и old school R&B.

Сингълът се допълва и от ремикс на основателя на Werk Discs Actress, чието дело е Neu Haus Slo-Go Mix, с който “The Shrew” добива компресиран, монотонен техно отенък.

От FACT Magazine пък добавят, че следващото издание на лейбъла Doldrums, който Joy Orbison съ-ръководи, ще е сингъл на George FitzGerald (може да го чуете тук).

Що се отнася до “The Shrew Would Have Cushioned The Blow” – целият сингъл чуйте с удоволствие ТУК!

Излиза на 22.02.2010 г. за Aus Music.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s