The Glory of Stac

Певицата с главно ‘П’ на лейбъла Wah Wah 45s в момента се завръща с втори сингъл – загрявка за нейния дебютен албум, който се очаква да излезе следващата година.

След като през 2008  ни главозамая с провокативното си “Balls Bounce” (включително и невероятния ремикс на Bonobo), подпали ни с алтернативната джаз бомба “Tip” в последната компилация на Wah Wah 45s по-рано тази година и “Whoops” със супер доброто семпло видео, Stac е прекарала по-голямата част от последните 12 месеца в участия из Лондон и около него. Нещо повече – събрала си е собствен хор, който я следва навсякъде и й помага да разпръсква своя уникален и чудат саунд.

Сега Stac се завръща върху винил с величествения “Glory”, в който е събрала и славата на редица класни продуценти. Дясната ръка на Wah Wah 45s Scrimshire ни предлага драматична минимъл хаус интерпретация на оригинала и определено печели моя златен медал в този сингъл. Pause пък превръща “Glory” в красиво, меланхолично произведение, а норвежката бийт машина King Knut разчупва жанра и съзнанието с реинтерпретация, която тотално довършва сингъла, в добрия смисъл на думата. A за оригинала освен Stac, вина имат Prod и тромпетистът от Манчестър Matthew Halsall.

Като заключение, от Wah Wah 45s са го казали най-добре: “Има по нещо за цялото семейство, дори и за леко побъркания Ви чичо, който живее под звездите и за когото никога не говорите…”

Дата на издаване: 14.12.2009 г.

Лейбъл: Wah Wah 45s

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s