On The Sly with The Bamboos

On The Sly” е първият сингъл от предстоящия албум “4” на The Bamboos. Той е музикално творение, което далеч надхвърля границите на това, което познаваме като deep funk и пренася групата в техен собствен свят. Сингълът е огледало на техния изкристализирал и изцяло осъзнат саунд.

The Bamboos са шампиони в стила по мнението на Mark Lamarr (BBC Radio 2), Craig Charles (BBC 6 Music), Kenny Dope и Keb Darge. Сред deep funk бандите те стоят наравно с Sharon Jones & The Dap Kings, a лидерът на бандата Lance Ferguson съперничи с пълна сила на Mark Ronson в категорията  ‘най-зает мъж във фънк средите’ и ‘ненадминат гений на кавърите’… да не говорим за модната категория “имидж на поп звезда”. Миналата година техният кавър на “King Of The Rodeo” на Kings Of Leon остави трайни белези в радио ефира и класациите, а от другата страна на музикалния спектър – клубовете и форумите бяха запленени от тяхната версия на d’n’b химна “Amen Brother”.

С титулярната си вокалистка Кylie Auldist новият материал с марка The Bamboos слага на една маса елементи на рок, поп, сайкъделия и хип хоп, добавяйки освежителен тласък на австралийския звуков път.

В парчето “Turn It Up” участва американското MC Lyrics Born, като смята да включи трака в своя собствен соло албум, предстоящ да излезе също през 2010.

“On The Sly” крадешком ще се настани в слуха ни на 08.02.2010 г., благодарение на Tru Thoughts.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s