Smile with Skeletons

Няма такава група Skeletons. Няма шега, няма и измама! Тези музиканти никога не са били заедно в студиото, а само са минавали през дома на Benedic Lamdin, оставяйки парченца звуци след работата по нещо съвсем различно. Албумът “Smile” всъщност наистина е като скелет, съставен от разнородни кости – готов да бъде изгорен в ритуал…

Промо копието, което получих, бе една от най-добрите изненади на изминалата седмица, а може би и на изминалия месец. От онези най-добрите, които идват толкова неочаквано, че с дни ти е трудно да си зашиеш усмивката, породена от тях.

Част от музиката тук започва живота си като платена поръчка за музикална библиотека, като имитация и фалшификация на актуален и модерен, точно определен стил африкански джаз. “Макар да бяхме приключили с работата по това, не можех да се спра… Превърна се в основното ми занимание и веднага щом завършех работата по албумите на други хора, се захващах с този. Беше релаксация, нещо, за което нямаше значение дали ще се получи или не. Целият албум е направен в този дух, във времето между работата по записването на други неща.”

За Lambin първият албум на Skeletons е резултат от нехайна забава и ако звучи ужасно добре, то това е защото се усеща насладата и безмерното количество удоволствие, с които тази музика е родена.

И ако досега познавахме Benedic Lamdin предимно с Nostalgia 77, сега със сигурност ще го разпознаваме и като ядрото на Skeletons – групата, която не съществува – в едно издание на неговия собствен лейбъл Impossibe Ark.

Ако не сте пропуснали да проверите “Impossible Ark: A Compilation“, ще разпознаете веднага парчето “Positive Force”, което присъстваше там. Друго за разпознаване е и гласът на Alice Russell, който трудно се бърка. Тя гостува в “Adam and Eve”.

Всичко останало ще се излее в ушите ви с такава унищожително приятна лекота, че неусетно ще сте превъртяли албума за незнайно кой път още с първото пускане…

“Smile” излиза навръх баба Марта или иначе казано на 01.03.2010 г. на CD и digital за Impossible Ark Records.

Чакането си струва!

Чуй парчето “Mr. Mistery” от албума ТУК!

Advertisements

One thought on “Smile with Skeletons

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s