Tits & Ass of Izzi Dunn

Най-новата британка, която ще направи удар на другия “бряг”, е соул певицата и челистка Izzi Dunn. Първоначалните асоциации при споменаването на парчето й “Tits & Ass” са, че това ще е поредната R’n’B боза, с която ще ни се задръстят ушите от непрестанно и целенасочено ефирно разпръскване и задължително видеото ще е пълно с полуголи жени (или поне една). Е, всичко това свършва, когато чуете парчето и видите същинското видео.

Отчасти асоциацията е вярна, но само дотам, че наистина има полуголи дами във видеото. И все пак няма нищо общо с масовите R’n’B “тапи за уши”. Вместо това песента “Tits & Ass” e повече ироничен поглед над музикалната индустрия, обсебена от споменатите вече “tits” и “ass”. Нещо повече – много от новоизгряващите R’n’B и поп звезди не биха сторили зло, ако хвърлят по едно ухо не само повърхностно, но и на текста. Парчето със сигурност “хваща” без да е излишно ефектно и ще е интересно да разберем какво ще има във втория й албум “Cries & Smiles”, който предстои да излезе в началото на 2010.

[via SoulUK]

Izzi Dunn всъщност има богата история в британската соул и brokеn beat история – самостоятелно и под формата на чело дуета Chix With Stix в New Sector Movement например. Дамата е имала честта да отдава таланта си на челист на имена като Mark Ronson, Gorillaz, Chaka Khan, Roots Manuva и това далеч не са всички. Не е лошо да проверите и другите й стари изяви като вокалите й за MJ Cole или пък доста добрия ремикс на парчето й “Nothing But Love” в “Nothing But Breakin'”:

Advertisements

One thought on “Tits & Ass of Izzi Dunn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s