Catch A Bird with Marbert Rocel

marbert rocel - catch a birdДуетът Marbert Rocel всъщност е трио, състоящо се от Marcel Aue и Robert Krause (продуциране, DJ) и Antje Seifarth (вокали) и винаги са знаели как да разтопят от удоволствие ушите и душите на съграждани си от Тюринген. Това се случва чрез техните музикални хаус-джаз-електроник изпълнения.

Marcel Aue, познат повече като DJ Malik, колекционира записи като хип-хоп DJ от около 10 години и е част от немската поп фънк рап формация Clueso, чиито “Weit Weg” и “Gute Musik” са ко-продуцирани от него. Robert Krause следва графичен дизайн и е изцяло отговорен за обложката на сингъла и като цяло на всички издания на Marbert Rocel. Вокалистката Antje Seifarth (известна сред “своите” като Spunki) пък е била бек вокалист на Clueso и джаз проекта Rhythm Club.mr-banner

Веднага си взех бележка и докато пиша, вече си мисля как ще проверя дебютния им албум “Speed Emotions”, но думата ми сега е за гордо представения от Compost втори техен албум “Catch A Bird”. Грабващ, забавляващ и лесно преглъщаем, но не от ухо тип масовка… Някак чудат и в същото време ужасно симпатичен. В “Catch A Bird”  се срещат особена харизма, кентаври, хибриди от делфин, птица и орех, шоколадови триплети и летящи дайрета. Както и самите Marbert Rocel казват: “В нашата музика няма да откриете нищо, което може да се събере в едно изречение.”

Напълно разбираемо, щом стартът на проекта идва вследствие на един развален телевизор в апартамента на двамата DJ-и. По-точно на настъпилата поради това скука, която произвела началото на нов вид дресиране на кучета с децибелно равни имитации на бас, барабани и Fender Rhodes. И тъй като, разбира се, кучетата не били особено отдадени на това да се съобразяват с аранжиментите, били прогонени, а Marbert Rocel се фокусирали върху MPC и компютри. С цялата останала храна за кучета се преместили в студио, от където през 2007 за Compost излиза албумът “Speed Emotions”, като формацията вече събира бая ремикси от имена като Solomun, Trus’Me и Douglas Greed.

Пуснете на себе си и кучето “Catch A Bird” и гонете птички в парка, докато още може…

Vodpod videos no longer available.

Дата: 23.10.2009 г.

Лейбъл: Compost Records

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s