10 години Tru Thoughts

TT_10th anniver

На 1-и септември 1999 Tru Thoughts издават първия си 12″ сингъл “Alarming Frequency” на Steady. Тогава “офисът” на начинаещия лейбъл се намира под стълбите в дома на Robert Luis. Той и неговият партньор и съосновател Paul Jonas са твърдо решени да следват мечтата си и да основат лейбъл, който да наследи феноменалния успех на техните клубни вечери в Брайтън “phonic:hoop” и “Shake Yer Leg”.

Сега, 10 години по-късно, след 200 невероятни издания и уникалното развитие на една мечта, Tru Thoughts празнуват своя първи сериозен юбилей с ограничено издание от тройна CD компилация. Два диска, събрали “Best Of” класики на лейбъла и един диск със специални, неиздавани досега тракове, някои от които записани специално по повода. Всичко това се събира в своеобразна книга от 24 страници, в която освен трите диска могат да се открият интересни снимки и пикантни истории. Иначе казано: Абсолютно задължително издание за вярната армия от закоравели фенове на Tru Thoughts, както и за онези, които искат лесно и удобно да се запознаят с един от най-изтъкнатите независими лейбъли на Острова.

Rob_Paul_TT

Robert Luis & Paul Jonas

Освен плодовития поток от нови артисти, които компанията развива с годините, отглеждайки и превръщайки много от тях в признати и водещи светила в собствените им музикални хоризонти (Quantic, Alice Russell, Bonobo, Nostalgia 77), през последните години Tru Thoughts може да се похвали и с факта, че вече утвърдени и познати имена също се присъединяват към семейството. Съкровищата на модерния джаз и експерименталната музика Keith и Julie Tippett се съюзяват с Nostalgia 77 за албума “Sessions”, Stonephace – супер групата, включваща Larry Stabbins и китариста на Portishead Adrian Utley – изкарват на бял свят разбиващ албум, който остави без дъх не само джаз любителите, но и клубните DJ-и. И Tru Thoughts не спира до тук, а продължава да търси и промотира свежи таланти, предоставяйки на всеки артист свободата да изрази своите музикални творчески изблици, а музиката сама да говори за себе си.

Various-Tru_Thoughts_10th_Anniversary_b

За крайния подбор на тройният CD box set Tru Thoughts прави нещо като мини проучване сред персонала и изпълнителите си и резултатът е една много цветна и огледална за 10-годишната му история компилация. Всеки трак е показателен по свой специален начин: някои от тях са истински разбивачи по продажби, други отразяват перфектно способностите на вокалиста или продуцента, някои са масивни клубни първенци, а други са просто парчетата, които рядко успяват да се отдалечат от колоните в офиса на Tru Thoughts или иначе казано онези, които са винаги способни да предизвикат усмивка без значение колко стотици пъти вече са били пускани… Проверка на целия списък на тройната компилация, както и поръчка в аванс, може да осъществите на страницата на Etch Shop.

Английски рожден ден с голяма гама от TT изпълнители се състоя на 5-и септември във Vibe Bar, Лондон, като кадрите говорят сами за атмосферата:

Само няколко седмици по-късно Tru Thoughts рожден ден се случи и в София:

TM Juke

На местна почва отбелязване на 10-годишнината буквално отнесе не малко глави, уши и сърца и макар да мина вече известно време от 24-и септември насам, на мнозина още ни държи влага споменът от харизматичното изпълнение на Kinny и TM Juke и пръскащия се по шевовете Sugar club. За организацията и случването, както винаги, можем да отдадем почит на екипа на Groovy Sessions.

При добро желание още паметен видео материал може да откриете на профила на natakoza, а снимки има качени на блога на TT. Но темата, свързана с 10-годишнината на един от любимите ми лейбъли, не свършва до тук… Прекалявам, но въпреки това продължавам по-накратко:

*Groovy Sessions взеха специално интервю от Robert Luis по повода, което може да отразите на сайта на предаването http://www.groovysessions.com, като на същото място може да чуете и гостуването на Rob и Ben Lamdin (Nostalgia 77) в “Worldwide”  на Gilles Peterson в ефира на BBC Radio 1.

*Уникален “Lost & Found” микс на TM Juke може да чуете включен в радио предаването за Tru Thoughts или пък да дръпнете отделно от Menta-та.

Бих продължила, но нека не изтръгвам удоволствието от това да следиш работата на лейбъла собственоушно…

Не спирай да се ослушваш на www.tru-thoughts.co.uk и blog.tru-thoughts.co.uk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s