Natural Self’s Heart Beats Like A Drum

TRUCD199_packshotA

Nathaniel Pearn за нас си остава по-познат и близък като Natural Self. По-близко от него самия обаче е музиката, която произвежда. Към сегашния момент още по-близо вече е и вторият му соло албум “My Heart Beats Like A Drum” за Tru Thoughts.

Заглавието е достатъчно красноречиво и имайки предвид способностите на всестранно развития продуцент, можем да заключим, че ушите ни ще бъдат свидетели на спонтанна, смела и в същото време зряла употреба на ритми и бийтове. И докато тези изпипани ритми ни раздрусват по време на целия албум, ще ни гали и една не по-малко чувствителна струна, която назрява в мелодиите, композициите и вокалните тракове. Elodie Rama влага много френска дълбочина в “Midnight Sun”, който е моят личен нежнозвучащ фаворит. За сметка на това темата “Аll Static” може да те унесе в някакъв притаен диванлък с ударния си бийт и мъркащи звуци. Също фаворит!

Midnight Sun feat. Elodie Rama

През 2008 година “The Art Of Vibration” не подмина нито един ценител на качествената музика и докато там преобладаваха фънк и ретро влиянията на отминалата година, сега те са отстъпили място на по-експерименталните влечения на Nathaniel. По-модерно звучаща електроника, синтетични звуци, които биха ощастливили почитателите на Paul White и Bullion (и двамата неотдавна направиха ремикси на Natural Self).

Кратък микс с есенцията на “My Heart Beats Like A Drum”, направен от самия Natural Self, може да чуете на страницата му www.naturalselfmusic.com и да проверите дали пулсът и на вашето сърце е като на барабан.

Дата на издаване: 10.09.2009

Лейбъл: Tru Thoughts

“All Static
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s