Breakestra – Dusk Till Dawn

Dusk Till DawnЗаслужава си да изчакаш цели 4 години, за да чуеш новия албум на Breakestra “Dusk Till Dawn”! Ще ви смачка ушите и ще ви завърти главите – две мнения няма! Кой не помни предишния “Hit The Floor“, кой не е чувал за него? Грях ви на душата, ако отговорите с ‘АЗ’ на този въпрос! Може да го опростите, като наваксате двойно с новия…

Продуцентът, композитор и мулти-инструменталист Miles Tackett създава Breakestra от любов към златната ера на 80-те и 90-те години, когато хип-хоп музиката и обаянието на прашните и позабравени семпли украсяват и възкресяват музикалните класики.

Наблюдавайки как Cut Chemist и Mix Мaster Wolf режат семпли и създават хип-хоп, фънк и въобще всякакви стилове, Tacket решава, че трябва да събере колектив от музиканти, които ще могат да свирят оригиналите на живо със стимула да докарат максимално близък до оригинала звук и усещане. Със серия от седмични участия в едно от местните заведения, наречено The Breaks, се създава и Breakestra. Mix Мaster Wolf  е първият привлечен в , за да изпълни култовото “I Know You Got Soul” на Bobby Byrd.

Първоначалните записите на Breakestra се превръщат в истинска антикварна ценност, имайки предвид, че в началото съществуват само записи на касетки от техни живи изпълнения, след това идват и няколко сингъла за Stones Throw и така до дебютния албум “Hit The Floor” през 2005 година за Ubiquity Records.

И сега, 4 години по-късно, Breakestra се завръщат с дългоочаквания си второкурсник, изучаващ всички цветове от фънк гамата. Wolf e фасадата на breakbeat траковете “Dark Clouds Rain Soul” и сингъла за Stones Throw “Low Down Stank“, a размекващия глас на Miles чуваме в “Need A Little Love” и “I Don’t Wanna Wait”. Женските вокали пък са на Afrodyete.

“Dusk Till Dawn” e посветен на бившия DJ партньор на Tacket – DJ Dusk, чийто живот приключва трагично след пътна катастрофа през 2007 година.

Албумът излиза официално през септември за Strut Records и все още не е ясно кой ще е първият 12″ или 45 сингъл. Ясно е само, че трябва да чуете:

“Dusk Till Dawn” Tracklist:
01 Need A Little Love
02 Dark Clouds Rain Soul
03 Come on Over feat. Afrodyete
04 Back At The Boathouse
05 Get It Right
06 Show You The Way
07 Me & Michelle
08 I Don’t Wanna Wait
09 No Matter Where You Go
10 ‘Posed To Be feat. Chali 2Na & DJ Dusk (!!!)
11 North-East To Nippon
12 Low Down Stank
13 Joyful Noise
14 You’ll Never Know
15 Set The Sun

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s