Little Dragon have Machine Dreams

little-dragon-machine-dreamsНяма да забравя как Малкият дракон ме заля с вълна от емоции в първия ден от Park Live феста. Макар да ги бях слушала доста и да бях запозната, дори не си бях представяла, че на живо ще са тоооолкова добри! Мацката въобще няма да я коментирам – тя просто пръщеше от харизма! Без никакви скрупули признавам, че същия ден дори изпълнението на Tricky не успя да засенчин силното впечатление на шведските дракончета.

И сега, след като набраха силна скорост с първия си едноименен албум през 2007, Little Dragon са се засилили за втори, който трябва да излезе на 19-и август за Peacefrog Records.

Little Dragon - Machine Dreams“Machine Dreams” доразвива electro-robotic звъченето им, но запазва и интимната чувственост, която им е така присъща. Вокалистката Yukimi Nagano e магична, както винаги, и на фона на по-бързите и приповдигнати бийтове хипнотичният й глас изпъква още повече. За албума и заглавието тя самата казва следното:

“Тhese days, humans seem more and more like machines, and as technology evolves, machines feel more human and it becomes fuzzy and beautiful and science fiction-ish. We feel dependent on our machines to create and live, and their sounds reflect us.”

Първият официален сингъл от “Machine Dreams” ще е “Feather”, но траковете “Fortune” и “Blinking Pigs” вече бяха издадени по-рано тази година. Обложката на албума е дело на Hideyuki Katsumata, който е автор и на анимацията във видеото към “Fortune”.

“Machine Dreams” tracklisting:

1. A New
2. Looking Glass (free limited download)
3. My Step
4. Feather
5. Thunder Love
6. Never Never (youtube)
7. Runabout
8. Swimming
9. Blinking Pigs
10. Come Home
11. Fortune (free official download)

via Beyondjazz

Advertisements

One thought on “Little Dragon have Machine Dreams

  1. супер супер :) Откакто ги чух, само чакам да пуснат още нещо! Мерси много :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s