Uptown Funk Empire Strikes Back

Uptown Funk EmpireПърво ме грабна чисто и просто обложката – семпла и цветна. После чух малко семпли и веднага ми се прииска да чуя още и още, и още…

Uptown Funk Empire е проект на Bruno “Patchworks” Hovart, който той създава, за да отдаде заслужената почит към своята голяма любов – фънк музиката – след заниманията си с Metropolitan Jazz Affair, The Dynamics и Mr President.

Албумът “The Empire Strikes Back” е първи за проекта и заглавието е достатъчно еднозначно. Изпълнен е с лежерен фънк, който веднага би лепнал на феновете на Jamiroquai (например) и въобще на всеки, който обича нежните, романтични допири на подобно музикално оформление.

Слушайки го, ще се почувствате така, сякаш сте се завърнали в онези славни времена на фънка и то без да губите от новостите на съвремието. Звученето е хем някак винтидж, хем доста свежо. 16-те трака покриват груув стиловете от златната ера на тази музика: Boogaloo, Soul, Disco, Boogie, Funk, но докоснати от ръцете и мозъка на талантлив модерен и разностранно надарен музикант и продуцент.

Албумът е на пазара от месец май тази година (издава Soulab) и вече се чувствам леко изостанала…

Можеш да преслушаш траковете от тук.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s