2nd Floor – Well Done in Bulgaria

2nd FloorЗначи можело да се случи… Нещо комерсиално в България да звучи толкова добре, качествено, концептуално, визуално и (най-важното) музикално издържано! Гледайте сега, пък после продължавам с коментара…

2nd Floor – “Help Me”

реж. Жоро Торнев

Vodpod videos no longer available.

Проектът е съвсем пресен-пресен. Дамата се казва Кръстина Стефанова, която използва артистичния псевдоним Kristy Breton, a господата в комплект с нея са Гриша Георгиев (Матака, Портокал) и Любомир Петков (P.I.F.). За по-подробно описание предпочитам да насоча към ММ (например), интервю с тях може да се гледа тук, а иначе Myspace профилът им се намира ето тук.

Първият път, когато ми обърнаха внимание към 2nd Floor (благодаря, Dahnyelle), не можах да отреагирам адекватно, но едно е сигурно – няма начин да те подмине усещането, че … всичко му е наред на парчето, на видеото, на визията, изпълнението. Не знам дали има нещо, за което да се хванеш и да кажеш, че не е доизпипано или пък е изкопирано по отвратителен начин, който просто те блъска в очите и ушите (константният пример, когато говорим за българската поп музика).

Не знам от кого са се вдъхновили, дали подражават на някого конкретно, копирали ли са, какво са правили девойката и двамата младежи (които ще забравя, че са били част от P.I.F. и Матака и вече ще свързвам само със 2nd Floor, обещавам), но са го направили много добре. Изпипано е и колкото и жалко да звучи, това в родното музикално поп пространство е изключително рядко явление (да не кажа почти непознато).

От мен имат едно искрено “Евала!” и ще се радвам първият път да не се окаже и последен!

Advertisements

4 thoughts on “2nd Floor – Well Done in Bulgaria

    • Според мен наподобява много неща, което е обичайния случай за музиката местно производство, но просто това е направено по добър начин и не дразни ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s