Different Phase of Favorite Flava

l_e4add9f2cc33191f2bee7b5161d6facbFavorite Flava = Stray + Eric L

Двамата шведи твърдят, че това, от което музикалния свят в момента се нуждае, са хора, които да предизвикат стереотипите. И доколкото разбирам, имат предвид себе си… Според мен успяват, макар далеч да не мога да ги нарека напълно уникални, защото откривам намигване към звученето на Miles Benjiman. Не мога да отрека обаче, че присъствието на Stray остава осезаемо, такова каквото го помня от дебютния му и доста добре посрещнат албум “Here to Stray” (2007). Факт е, също така, че Benjiman се появиха след това на хоризонта и в този смисъл става сложно да се определя кой-кого преварил…

Всичко си идва на мястото, когато стане ясно, че са силно повлияни от Miles Davis, детройската хип-хоп сцена и музикалната фолк-джаз традиция на скандинавието. Към тази основа се добавя силен бийтов соул звук със сурова аналогова електроника.

От двамата, може би Erik L (Erik Lidén) се нуждае от малко допълнително представяне. Той е продуцент и многостранно развит музикант, който може да се срещне в колаборации с имена като Frank n Dank, Kissey Asplund и Cerebral Vortex.

Това, което остана да се представи е дебютният им албум “Different Phase“, който вече е на музикалния пазар от Ubeat Records. Ето и мостра от него – “So Cruel”…

Vodpod videos no longer available.

Advertisements

4 thoughts on “Different Phase of Favorite Flava

  1. Artwork by WOK22 пише в myspace страницата им… признавам, че не съм компетентна дали това отгаваря на едно и също име :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s