Wah Wah 45s вече на 10 години

WAHCD11_cover“Various – Underground Hits & Exclusive Bits Four: We Wah Ten!” е четвъртата по рода си компилация на лейбъла Wah Wah 45’s, но това, което я прави по-сладка от всички досегашни, е факта, че отбелязва 10-годишнината на лейбъла.

След старта му през 1999 година с издаването на сингъла “Magnetica” на Espen Horne (превърнал се в класика) Wah Wah 45’s e вече наложено име сред претенциозните любители на хубавата музика. 10 години по-късно той има зад гърба си около 50 пуснати в обръщение сингъла и десетки албуми, като е видял възхода, падението и после пак възхода на винила като предпочитан материал за пресоване на музикални творби. Освен това е преживял и дигиталната революция и то с нескрито вълнение, както и израстването на клубните му вечери в The Jazz Cafe, Cargo, Vibe Bar…

Тържеството на целия този житейски път се случва в компилацията “Various – Underground Hits & Exclusive Bits Four: We Wah Ten!“, като отбелязва всичко ново и свежо, което излиза от Wah Wah тази година. Scrimshire, Ashley Thomas и Stac (горещо препоръчвам!) дават soul и jazz, Unforscene ремиксира в криви електронни бийтове Part Time Heroes, Red Astaire се изявява с ремикс на Kendra Lou & The Miracles. Има си и спираща дъха канадска музикална доза от Alister Johnson, dance floor funk от Jamie Finley, Lack of Afro в ремикс за Middlewood Sessions, както и съвсем нова latino jazz жега от Colman Brothers. И това, разбира се, казано само черно на бяло.

Като добавя и спомена от гостуването на Dom Servini (A&R на Wah Wah 45’s) по покана на Groovy Sessions през декември миналата година, би трябвало да съм премахнали всякакви съмнения във факта, че тази компилация е ЖЕСТОКА не само черно на бяло!

Чуй ТУК!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s