Чрез урбанизация към глобализация

urbanize_cr

Не знам доколко авторите са наясно с истинските измерения, значения и движения на процеса глобализация, но със сигурност знаят нещичко за урбанизацията и то в онази й градска, улична светлина… Предполагам затова и надслова им е “Чрез урбанизация към глобализация”.

Макар на няколко пъти стартовата дата на изложбата да се изменя, сега се твърди, че последно ще се появи на 14-и май в изложбената зала “Райко Алексиев”. Обещават ни 40 уникални произведения на графити артисти от България и Европата, като всички са рожба на международния Urbanize Street Art фестивал от миналия октомври пред НДК. Сред авторите може да откроим чуждоземците SAT ONE, NICHOS, ZMOGH, ARIZ, DAS, OZONE, TONE 2002, SHIONE, KOES и безспорните родни таланти NASIMO, ESTEO, FUNNE, PORN, ARSEK, ERASE, BOZKO.

Откриването ще да е от 19.30 и се очаква да е подплатено със свежа музика и не по-малко свежи проекти, представящи градската култура през погледа на най-градските художници. Всичко онова, което вдъхновява графитарите “да татуират стените на града”.

Изложбата ще ни чака в “Райко Алексиев” (точно до театър “Сълза и смях”) до 22 май, така че вземи, че се пъхни вътре неслучайно.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s