The Best of Ray Camacho & The Teardrops

camachopackshot_500Freestyle Records има удоволствието да ни представи “Тhe Best of Ray Camacho & The Teardrops – Chicano Salsa, Funk, Cumbia & Soul 1968 – 1971”.

Компилацията е дело на DJ Pete Isaac от легендарната британска клубна вечер Jelly Jazz и е резултат от магията, която обладава Pete след като слуша музиката на Ray на оригинална плоча по време на едно от пътуванията си до Ню Йорк в края на 90-те. Оттам насетне започва едно голямо издирване, което завършва с откриването на самия Ray в Калифорния. Така започва и дългия път към представянето на музиката му пред едно ново поколение любители на танците, DJ-и и колекционери.

Тромпетистът Ray Camacho формира бенда си през 1960 година и като много други работещи музиканти от Чикаго прекарва близо десетилетие, плащайки сметките си с помощта на стотици концерти (включително и такива под истински вражески огън във Виетнам за организацията на американските военни части там). Едва след това идва и истинският успех, след като попада в студио и добива широка слава с над 30 студийни албума за множество лейбъли, сред които Discos Falcon, CBS и California Records.

Музиката на Ray Camacho & The Teardrops е толкова разнообразна, колкото и неостаряваща – от класическа салса и латино рок през традиционна cumbia до соул, латино фънк, но с винаги присъстващ танцувален заряд, който прави музиката на Ray неустоима.

Самият Ray Camacho е неповторима личност също като музиката му и е почти сигурно, че засега e първият артист в листата на Freestyle Records, женен за бивша кралица на красотата (Мис Тусон, Аризона), свирил за американските президенти Роналд Рейгън и Ричард Никсън  и подгрявал изпълнители като Santana, Chicago и дори The Carpenters.

Компилацията  излиза на 18.05.2009 г.

rayloa45

Всички тракове, както и ремикс на встъпителното парче от компилацията “Si Si Puede”, дело на Lack Of Afro, може да преслушате ТУК.

Advertisements

3 thoughts on “The Best of Ray Camacho & The Teardrops

  1. за компилацията – отивам да чуя при 1ва възможност …
    за дизайна – честито : )

  2. честит дизайн! този тревнозеленият тапет е точно като тапет.. и аз не знам какво имам предвид точно, но ми харесва.. тва ми беше мисълта :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s