The Best of Mr Bongo

Нова година – нов късмет, макар от баницата да ми се падна моя дългогодишен – учението… Как да е. Сега гледам напред към една компилация, която от около месец ми се върти в ръцете и ушите, но все подминавам момента с писането по нея – “Various – The Best of Mr Bongo“.

Всъщност няма много за казване – трябва да се чуе. А щом е The Best, е ясно че тази сбирка съдържа в себе си внимателно подбрани парчета от колекцията на всестранно развития лейбъл Mr Bongo. Поводът е 20-ия му рожден ден тази току-настъпила 2009 година, но колекцията включва трите измерения на времето: минало, настояще и бъдеще или иначе казано – не само стари тракове, но и такива, които тепърва предстоят да бъдат издадени. И стиловите ограничения са премахнати, като минават през бразилската и латинската ритмика, през Hip Hop, Funk, има си и House, даже Afrobeat, Jazz, Drum’n’Bass, че и Reggae. Абе за всекиго по нещо, а за по-широко скроените – по повече…

Ако избегнете обичайното не особено легално теглене от Интернет и предпочетете оригинален носител, ще се сдобиете с позлатена обложка и запознанство с историята на надписите по плочите на Mr Bongo, написана от самия него. И все пак компилацията (2xCD) е достъпна и дигитално.

За непросветените – просветление с един Mr Bongo Soundsystem DJ Mix! дело на човека на Mr Bongo – Graham Luckhurst (AKA Greymatter) за The Parisian.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s