Манифестът на The Souljazz Orchestra

The Souljazz Orchestra започна да се слуша задружно и в главоломни количества, когато канадците възпяха г-н президента в “Mista President” без да се уточнява кого точно визира това обръщение… Парчето се подреди в Топ 10 на 2006 в класацията на Gilles Peterson’s BBC Show, за която гласуват слушателите.  Участието му в звуковата атмосфера не приключи до тук, а получи ред и в немалко компилации и други класации не само в родната им Канада, но и във всички останали посоки на света. Дебютният им албум “Freedom No Go Die” за лейбъла Do Right! като цяло ожъна голям успех, превръщайки се в един от най-продаваните afrobeat LPs във Франция.

След успеха на предходния си албум, сега The Souljazz Orchestra вдигат залога още по-високо с последното си LP “Manifesto” (отново за Do Right!). В него се отразяват всички онези влияния, които групата е натрупала по време на турнетата си къде ли не и определено притежава страхотен калибър от звуково разнообразие. Силните напеви, величественият брас, трептящият орган, мяукащата китара, хипонотизиращият бас и полиритмичните перкусии прибавят тропически funk и възвишен jazz към войнствения afrobeat подпис на бандата.

В седмата година от своето съществуване The Souljazz Orchestra, които тръгват от Отава, имат честта да споделят сцената с привържениците на Femi Kuti, Etta James и Sharon Jones & the Dap-Kings, минавайките през земите на Англия, Франция, Шотландия, Дания, Австрия, Унгария и Щатите. Манифестът им “Manifesto” съдържа парчета, заченати като плодове на постоянните им турнета и коцерти.

Остава само да му се насладим…

Advertisements

One thought on “Манифестът на The Souljazz Orchestra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s