Move On Up!

Парчето “Move On UP” определено печели личната ми класация за най-дълго задържало се в myspace профила ми музикално оформление. Обикновено имам къде добрия, къде не толкова добрия навик да сменям звука там ежедневно, да не кажа ежечасно, но това парче явно успя да издържи на изпитанието и не се маха оттам вече не знам от кога…

Как се случи това и аз не знам, но въпреки подтика в заглавието не можа да ме накара нито да му намеря заместител, нито нещо, което достатъчно основателно да ме побутне към бутона “Add” и да запратя Lettuce feat. Dwele на заточение в списъка “User’s music profile history” (има го под всеки myspace player)…

uniq1451

Освен всичко останало, това има всички шансове ще се превърне и в първата ми vinyl покупка под формата на 7″ EP, издание на Unique Records.

Оригиналът на парчето е на един от най-добрите soul funk изпълнители на 20-и век – Curtis Mayfield – и вземайки му „Move On Up“ Lettuce показват, че Curtis определено е наложил влияние в музиката им.

За вокалната част са успели да се сдобият с идващия от Detroit певец Dwele, който вече има зад гърба си съместни проекти с Kanye West. Музикалната му история, както и идеално пасващият soul глас явно не са единствения фактор за този избор. Той притежава силно изявена любов и искрено разбиране към изпълнители като Stevie Wonder, Marvin Gaye и Donny Hathawa, което му осигурява един стабилен музикален гръб.

Остана ми и аз да им ударя един гръб и направих, каквото можах…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s