Новият хербарий!

Онова място, в което събираш листа, цветя и тем подобни представители на флората – затваряш ги за известно време между хубава гладка хартия (най-добре вестник), на тъмно, под силен натиск… Сещате се нали? Или не се сещате?

Аз поне имам спомен да съм правила подобни зверски “вегетариански” затвори, за да се радвам на изсушените им “затоврници” по-късно.

Само че, сега не иде реч за това. Новият хербарий този път е дело на The Herbaliser. Те имат способността да затварят красивите неща, така че красотата им да остава за дълго и да й се радваш и радваш, и радваш, и радваш….и…

herbalizer

… да ги преоткриваш след време, сякаш никога преди не ти се е случвало…

333“Same As It Never Was” (26.05.2008)- последният албум на 15-годишното дуо от западен Лондон затваря една стара глава от “билковата” книга и отваря нова, като линията на сюжета от jazz, funk, rare groove и хип хоп от началото на 90те е запазена, но и доразвита.

В началото на делата с автори Ollie Teeba и Jake Wherry бяха инструменталните бийтове, брейкове и семпли. После добавиха гост-MC-та и вокалисти, докато фестивалните им участия се превърнаха в изпълнения на мини-оркестър със сочни аранжименти! И дойде седмият ден и те решиха да си починат!

Да, ама не! Смениха си лейбъла – махнаха се от Ninja Tune и отидоха на друга “почва” да творят – !K7 Records. С нова основна вокалистка, 5-членна банда и фокус върху писането на музика за душата…

Гласът на Jessica Darling звучи адски автентично, инструменталите – не по-малко! Абе с други думи хем са се дръпнали някак встрани, хем са се върнали… в бъдещето!

Както сам Jake споделя: “It’s still a hip-hop inspired record, but at the same time it’s a lot broader because our musical and emotional horizons are broader”.

Чуй представянето на “Same As It Never Was” тази неделя – Деня на детото – в Groovy Sessions, от 23:00 часа, на честотите на радио “Nova” (101,7 MHz за София или чрез predavatel-я).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s