Nice sounding POP a.k.a. Estelle

Ако наскоро сте си включвали телевизорите на някой от музикалните канали и особено ако сте изтърпяли и сте ги позадържали, няма начин да не ви е попаднало името Duffy в полеслушието (и полезрението разбира се)…А ако не сте си включвали телевизионните приемници, още по-малко пък на музикални канали или въобще нямате такива, направете справка тук или тук.

Старомодното звучене определено се завръща в комерсиалните среди и може би Mark Ronson и не по-малко Amy Winehouse имат някаква доза “вина” за това да им дойде на акъла и на останалите, че има парА в това! Но нито за Duffy, нито за тенденции ми е думата сега.

По-скоро оттам тръгна откриването на Estelle. Нея още не съм я мяркала по родните музикални канали (дано и това се случи скоро), но попаднах на интервю с нея, в което тя споделя, че намира смущаващо да я питат за други изпълнители, както и да я сравняват по какъвто и да е начин с гореспоменатата Duffy…Даже намирам за безпочвени такива сравнения, ако съществуват такива, освен ако не ги сравняват по хронологичен принцип на появата си…

И какво откри моя милост в тази връзка? Интригуваща млада девойка, родом от UK с не по-малко интригуващо звучене. За гласа нищо конкретно не мога да кажа всъщност. Ако не беше инструментала отзад, едва ли щях да я отбележа по някакъв начин:

Вярно поп си е, ама и на това музика му се вика и не трябва да се пренебрегва, когато има качества…Последващото на Wait a Minute (Just A Touch) e кoнстелирано с Kanye West, което явно си е формула да се издигнеш, но щом се налага:

Advertisements

2 thoughts on “Nice sounding POP a.k.a. Estelle

  1. http://www.discogs.com/artist/Estelle
    Естел се появи в изданието va-an england story 25 years of the mc in the uk 2008. A парчето поместено там е записано през 2002 г., т.е. девойката ври и кипи от доста време. Може би сега ще изгрее звездата й в Америка … покрай Mr. West, но пък едва ли ще узнаем – ние без телевизорите ;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s